Home


welkom op de site van ons vakantiehuis  'Fleury'               

(2 - 4 personen)

Fleury is een ruime, comfortabele en goed ingerichte gÓte, gelegen aan de rand van het mooie oude dorp Saint Gengoux le National in het zuiden van BourgondiŽ.
Dit vakantiehuis biedt u naast alle moderne comfort, een knipoog naar het verleden.

Het kleine maar levendige dorp Saint Gengoux, de rijke historische cultuur van BourgondiŽ, de wijn, de gastronomie, en het prachtige heuvelachtige gebied vol wandel- en fietsmogelijkheden vormen een aantrekkelijke kombinatie.

De afstand vanaf Utrecht naar onze gÓte is 800 km. De route er naar toe is overzichtelijk en gemakkelijk te rijden. De streek is nog niet ontdekt door het massatoerisme, de meeste mensen rijden er via de Autoroute du Soleil zo snel mogelijk langs, op weg naar het drukke en hete zuiden. Vaak onwetend van de schoonheid en rust waaraan ze voorbij rijden.

De bewoners van deze omgeving zijn rustig en vriendelijk. Ze hebben een open en prettige houding naar bezoekers, ook als het bezoekers uit andere landen zijn.

Het klimaat in het zuiden van BourgondiŽ is een gematigd landklimaat. D.w.z. 's zomers wat warmer en 's winters wat kouder dan in Nederland. Het aantal zonuren is echter zowel in de zomer als in de winter veel groter dan in Nederland, en de kans op neerslag kleiner. Over het algemeen zijn de zomers beduidend warmer en zonniger dan bij ons. Toch kan het - net als in Nederland - soms onverwachts warmer of kouder, droger of natter zijn dan gemiddeld.
Zie voor het actuele weer: www.meteofrance.fr

Voor meer informatie over zuid-BourgondiŽ: www.southernburgundy.comIn de volgende hoofdstukken vindt u nadere informatie over wat het huis en de omgeving u te bieden hebben.


  Ons vakantiehuis Fleury :  een heerlijke en zorgeloze plek voor een
     langere vakantie, maar ook voor even een weekje er tussen uitklik op een foto om te vergroten

gezicht op het dorp wijngaarden bij het dorp