Huis & Tuin

Huis 


Fleury is een gezellige en comfortabel ingerichte vakantiewoning, rustig gelegen aan de rand van het mooie eeuwenoude dorpje Saint Gengoux le National in het zuiden van BourgondiŽ.

Het woongedeelte beslaat 140 m2, exclusief de garage.

Het huis zelf is - in tegenstelling tot de meeste huizen er omheen - nog niet zo oud. Maar in de garage is nog duidelijk te zien dat het is gebouwd op de middeleeuwse metersdikke verdedigingsmuren die vroeger het oude dorp omringden. Enkele van de torens die op verschillende plekken in die muren waren opgericht, zijn nog vlakbij het huis te vinden. Langs en onder die oude muren loopt een ondergrondse rivier die in eerdere eeuwen de dorpelingen, middels een pomp op het nabije lager gelegen plein, van water voorzag. Van deze rivier kunt u 's winters in de garage de sporen aantreffen in de vorm van optrekkend water op de groffe granieten muur. Maar maakt u zich geen zorgen, deze muur grenst niet direkt aan het huis. Het volledige huis is het hele jaar door comfortabel en droog.

Langduriger verblijf
Omdat dit vakantiehuis sfeervol, comfortabel en heel compleet is ingericht, is het ook
heel geschikt voor een wat langduriger verblijf, bv. voor studiedoeleinden. Bij een verhuur van 4 tot maximaal 6 weken buiten het hoogseizoen kunnen wij u een korting op de huurprijs aanbieden. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

Indeling begane grond
Indeling eerste verdieping


Apparatuur
De volgende apparatuur staat tot uw beschikking:
wasmachine - afwasmachine - oven - magnetron - gaskookplaat met wokbrander - koelkast met diepvriescompartiment - diepvries - keukenmachine - elektrisch filterkoffiezet apparaat - senseo  koffiezetapparaat - cafetiŤres - elektrische  waterkoker - broodrooster - televisie met o.a. nederlandse en engelse zenders - dvd speler met vele dvd's (op verzoek sturen wij u hiervan een lijst toe) - radio's met cd speler (salon en overloop) - fŲhn - stofzuiger - strijkplank met strijkijzer - (eenvoudige) Weber barbecue

Internet
Er is een wifi internet-verbinding in het huis

Roken

Binnenshuis wordt niet gerookt

Verwarming
Het huis is overal gemakkelijk en snel te verwarmen met de elektrische radiatoren. Daarmee is het huis het gehele jaar door geschikt voor bewoning. In de salon is bovendien een kleine maar gezellige houthaard ge-installeerd, met goed zicht op het vuur. Deze houtkachel oogt ouderwets, maar heeft een binnentechniek volgens de nieuwste normen wat betreft efficiency en milieu.

Tuin en terrassen

De salon heeft twee openslaande deuren naar een heerlijk overdekt terras.
En behalve in de eetkamer en op de terrassen in de tuin kunt u ook hier genieten van de maaltijd, natuurlijk met een goed glas Bourgondische wijn. Vanaf dit overdekte terras hebt u - over de daken van de lager gelegen huizen heen en voorbij het huis van de buren - zicht op de heuvels van het Bourgondische landschap. Zelfs als het buiten erg warm is, is dit terras vaak nog heel aangenaam.

De eigenlijke tuin is ca. 120 m2 , en heeft drie natuurstenen terrassen. Er is altijd wel een plek in de zon, of juist in de schaduw te vinden.

Deze tuin met zijn terrassen is vijf treden lager gelegen dan het huis. Charmant is het uitzicht vanaf het achter-tuinterras. Boven de oude steenrode daken van de lager gelegen eeuwenoude huizen ziet u de twee bijzondere torens van het kerkje in het centrum van Saint Gengoux.

Verder is er een binnenplaats achter, en een buitenplaats vůůr het huis. Ook op de binnenplaats is er nog een eethoek, bij wind geheel beschut. 

De buitenruimtes bieden u alle mogelijkheid om te zonnen, eten, lezen, spelletjes te doen, of gewoon lekker te genieten van elkaars gezelschap of juist van het alleen zijn. Hoewel er enkele huizen omheen staan (iets lager) heerst er buiten meestal een weldadige rust, en een stilte die we in Nederland niet meer gewend zijn. Kortom: een plek om van uw vakantie te genieten.

De tuin biedt u een grote mate van privacy, maar hij is natuurlijk wel gelegen aan de rand van een dorp. Wij hopen daarom dat u begrip hebt voor het feit dat we uit respect voor de dorpsbewoners onze gasten vragen in de tuin niet geheel ongekleed te recreŽren.

Er is ruim voldoende tuinmeubilair aanwezig.

                           Fleury: een thuis ver van huis
                         

klik op een foto om te vergroten

eethoek in de salon zithoek in de salon Fleury vanuit de tuin gezien zithoek in de tuin televisiekamer kijkje in de keuken slaapkamer 1e etage slaapkamer begane grond