Guest Book 

(we select 2 reactions per year)

28 mei 2010    W. en H. T.-H. - Alphen aan de Rijn

Tot dit jaar alleen bijna door deze streek Bourgogne 'geraasd', ..., en nu dus een week in St. Gengoux le National, maar vooral in 'Le Fleury' als... 'thuisbasis' want zo voelde het meteen. Wat een compleet en comfortabel huis!! En wat fijn: alles waar een mens zo behoefte aan kan hebben 'pour vivre' om de hoek, maar toch de rust in de tuin en in het huis en 'het dorp'... ...Kortom: een heerlijk Bourgondisch gevoel hebben we beleefd.

15-22 mei 2010    G. en A.K. - Waalre

We hebben hier een prima week beleefd. Gezellig huis met alles d'r op en d'r an. Ook Nederlandse zenders, een beetje thuis als je 's avonds nog niet buiten kunt zitten. Vanavond wel buiten gezeten bij Jouvence. Lekker op het terras, prima eten. We hebben veel gefietst en gewandeld met de honden.

Supermooie omgeving: heel afwisselend met de witte koeien, kalfjes en de stier natuurlijk. Kwakende kikkers, geiten, boterbloemen, hele weides vol, schitterend gezicht.

Het weer is ook meegevallen: steeds droog, geregeld de zon, dus dat maakt het allemaal leuker, zeker na die akelige weken in Nederland. De taartjes zij ook aan te bevelen, die zijn heerlijk. Maar goed dat we de nodige kilometers hebben gemaakt, voor de lijn natuurlijk.
Marijke, Simon, bedankt voor dit fijne verblijf.

4-11 juli 2009    M. en K.D. - Maasland

Verrast, méér dan verrast waren we, toen we na een vermoeiende reis de deur openden van maison Fleury. En nu na een week kunnen we oprecht zeggen: 'alles is op de goede plek gevallen'!

We hebben gewandeld, gefietst en genoten van de omgeving. Cormatin met de aardige Portugese ober, Taizé en de ontmoeting met zoveel jongeren en wederom een Portugees, ditmaal een broeder van Taizé. De vieringen aldaar, heel indrukwekkend. Malay, met het oude kerkje, wat een mooie akoestiek, we hebben er samen gezongen.
Chapaize, de kerk met daartegenover een fijn terras en heerlijke koffie. De artistieke Kristoffel die ons een schilderij heeft verkocht waar de Fransen niet van houden, 'abstract'. De oude stad Buxy. ... ...Maar het fijnste was steeds het 'thuiskomen' hier in Fleury, eten in de avondzon en uitrusten in een goed bed... We kunnen het iedereen aanraden. De rust en de stilte, de kerkklok en de bakker, we zullen het missen.
Bedankt ook en een hartelijke groet.


26 juni 2009    J.R. en A.v.H. - Amersfoort
Wij waren hier drie weken en hebben met volle teugen genoten, heel in het bijzonder van dat verrukkelijke terrasje in Chapaize...! Al blijft St.Gengoux telkens weer voor (aangename) verrassingen zorgen.
Tot de volgende keer!


2nd Oct. 2008    A.S. en J. - Den Haag
Dear Simon and Marijke, We can only asume the amount of hard labour and vision produced by both of you to achieve your 'Fleury'. We as many others before us have found the "Tranquility" one so often loses in the rough and tumble of a large city. France is huge and has so much to offer - but doubt we will ever lose our enthusiasm for it. Yet being a proud Scot we are almost in league - not cuisine of course - but a sip of a good malt does sometimes compare with a soft 'Bourgogne' !!!
Enjoy every moment of your Fleury. And God Bless.


26 april 2008    Fam. de J/C.W. - Hoboken (Be)
Lieve verhuurders van Fleury,
Vandaag schijnt de zon, de derde dag op rij. In ons hart verwarmt ze de deugd die we beleefden aan het comfort van Fleury, de uitnodiging van de prachtige tuin. Het is 30 jaar geleden dat ik in Bourgogne was, vandaag zeg ik dat het niet nog eens zolang zal duren om hier te vertoeven, te wandelen, te bezinnen, te zijn. Fleury maakt het voor ons mogelijk om de ervaring van Taizé te combineren met genieten, aangenaam de warmte die jullie huis biedt in ons op te nemen.
Dank jullie wel voor alles en bij leven en welzijn komen we terug.


2 augustus 2007    Fam. S. - Alkmaar
Lieve mensen,
Ook voor ons is dit huis een warm thuis. Zeer comfortabel en met zeer veel smaak ingericht. In één woord heerlijk. We hebben dan ook 3 geweldige weken gehad - omgevlogen. ... ... Een dagje Touroparc onder Macon is echt spectaculair. We hebben gezien hoe de nijlpaarden hun tanden gepoetst werden; een klein optreden met het voeren van zeeleeuwen, en de olifanten zijn buitengewoon nieuwsgierig. We hebben ook wat spannende momenten gehad hier. De eerste week hadden we een bidsprinkhaan van 7 ŕ 8 cm. in de slaapkamer. Juist op het moment dat onze zoon van 5 een keertje in ons bed mocht slapen. U begrijpt dat 'pappa' heldendaden heeft moeten verrichten. ... ... Genoeg beleefd dus in drie weken, die we met gemak gevuld hebben met vele leuke uitstapjes. Er is meer dan genoeg te doen hier. Nog heel veel plezier met uw mooie huis in Frankrijk en heel graag tot een volgende keer.


20 april 2007    E.H. - Rotterdam
Ella vond het huis op internet. We wilden graag een plek niet ver van Taizé. Het leek erg mooi, maar ja - we hadden verleden jaar ook een huis - in Tsjechië - gehuurd, dat viel niet mee. Maar dit, het huis, de omgeving en ook het weer, het was in een woord GEWELDIG. We hebben het heel fijn gehad.
We hopen nog dikwijls hier te logeren als we naar Taizé gaan.


Begin nov. 2006    J.d.W. - Goes
Lieve gastvrouw en -heer,
Heerlijk was het , om in dit fantastische huis te mogen genieten - ook van de omgeving: de geuren tijdens de buxuspad-wandeling, de vieringen in Taizé ("Bonum est confidere in Dominum"!), de simpele sauna in Charnay les Macon, de vurrukkulukke maaltijd daar in een calorie-bewust restaurantje, etc. etc. Zelfs "Boer zoekt vrouw" kunnen zien dank zij de satelliet! Dank voor de leuke vlinderpennen!
We komen graag nog eens terug - wellicht in voorjaar 2008?
"Vrede en alle goeds"!


02-06-06    T. en A. W.-B. - Houten
Morgen is het voorbij. Fijn ook om naar huis te gaan, maar onze week hier was geweldig! Het huis is 'af '. Gelukkig hadden we ook een paar koude dagen en konden we genieten van de kachel. Het leek wel thuis.
We hopen nog eens terug te komen


21-10-05    E.L. - Den Haag
Een prachtige week achter de rug avec le beau temps, en dat in oktober! Gezellig plaatsje, fijn huis, kortom alle ingrediënten voor een geslaagd weekje weg.


3-10 sept. 2005    Y. de B. - Koog aan de Zaan
Wat een prachtig huis, zo licht, zo mooi ingericht en zo compleet (fantastisch al die gebruiksaanwijzingen), ons huis in Koog aan de Zaan is er (bijna) niets bij. Het overdekte terras is heerlijk, met zon en met regen ( 1 dagje, voor de rest prachtig weer). Geweldig stadje, alle winkels op loopafstand. Foppe, onze labrador, vond het ook prachtig. We hadden al snel wat routes vlakbij die we met hem wandelden. Omgeving is wonderschoon, Autun en Cluny leuke plaatsjes. ... ...Het heerlijk! (de bakker zal ons missen)


click on picture to enlarge