Gastenboek                                       

van elk jaar zijn twee (delen van) reacties uit ons gastenboek weergegeven


25 juli-8 augustus 2020    W.P.en C.S.   Prummel   Utrecht
We hebben enorm genoten van de Bourgogne,Saint Gengoux en het huis zelf. Ons verblijf was zeer aangenaam en comfortabel; ondanks de warmte bleef het huis beneden erg koel en ook boven was het eigenlijk prima uit te houden. Het huis was van alle gemakken voorzien en zeer ruim.
Verder was St.Gengoux een zeer fijne plek om te verblijven: mooi, vriendelijke mensen en leuke winkels; we voelden ons er zeer welkom!

5-12 september 2020    K.en M.T.-N.   Liessel
Voor de 2e keer genoten in huize Fleury en van dit prachtige stukje Bourgogne.
In de tuin altijd het perfecte zitje voor borrel, lunch of diner.
Zachte franse stemmen accentueren de stilte. Kortom: een heerlijke week!
 
5-12 oktober 2019
    M. S. en M. W.    Alkmaar
...Wat een fijn en sfeervol huis! Veel te zien en te bewonderen en toch straalt het rust en schoonheid uit!                        
Fijne bedden en een heerlijke douche! Genoten ook van St.Gengoux, de omgeving, o.a. Tournus, Cluny. En 2x naar Taizé geweest, wat na ca. 10 jaar weer een 'thuiskomen' was... Ook de informatie en communicatie per mail hebben we als heel prettig ervaren!

20 juli-10 augustus 2019     J.en Y. S.    Amstelveen
Drie weken hebben we met veel plezier in jullie huis doorgebracht. Over jullie huis is al genoeg geschreven dus daar laat ik het even bij. We hebben veel gezien: abdijen, kerken, kastelen en musea. Erg leuk is Hotel Dieu Creuze in Tournus...
Elke ochtend zagen wij het dorpsgebeuren aan ons voorbijtrekken tijdens onze koffie bij de Boulangerie waar we dan ook meteen onze baguette kochten. Een ontmoetingsplek voor de dorpelingen...
We zijn hier tot rust gekomen, mede door jullie tuin. Heerlijk.

11-25 augustus 2018   G.en E.van L.  Hillegom

Wij hebben een heerlijke tijd gehad in uw mooie ruime Gite met prettige tuin en overdekt terras met leuk uitzicht over de daken van St.Gengoux.  Wij vonden het jammer om dit te verlaten want het ligt zeer prettig/rustig maar toch dichtbij de noodzakelijke winkeltjes.

17-24 juni 2017   R.en R. B.   Spijkenisse
We hebben een heerlijke week gehad. We hadden zelf E-bikes meegenomen en daar hebben we veel gebruik van gemaakt op de Voie Verte, maar ook in de heuvels ... ...

20 mei-10 juni 2017    A.en J. P.   Boxmeer
Voor de 2e keer een heerlijk verblijf in maison Fleury. In 2014 vier weken voor studiedoeleinden. Dat lukte goed, omdat we 4 weken kou en veel regen hadden. Nu 3 weken puur vakantie, en vrijwel nooit onder de 22 graden ... ... We houden van Bourgondië, van de vele romaanse kerkjes, van het landschap en van Saint Gengoux !

18 juni-2 juli 2016    T.en M. V.    Den Haag

Als we onderweg naar de Provence een stop maakten in de buurt van Chalon zagen wij dat de Bourgogne toch ook mooi is. Mede door jullie mooie huis en het goede weer is onze vakantie in St.Gengoux onvergetelijk. ...

28 mei-4 juni 2016   P.en N. G.     Zaandam                                                  ... Dat we het slecht getroffen hebben met het weer was een tegenvaller. We hebben dus veel ondernomen met de auto en geen dag kunnen genieten van jullie tuin, zo jammer ... De omgeving van St.Gengoux biedt veel moois. We zagen prachtige romaanse fresco's in de Chapelle des Moines. Gemaakt door kunstenaars die uitgeleend waren bij de bouw van de abdij van Cluny. Die abdij is grotendeels verwoest, maar de fresco's in Berzé zijn er nog! ...

23 mei-6 juni 2015   W.en L. de M.  Bavel
... Een mooie fietstocht vanaf het huisje naar Culles les Roches, schitterende uitzichten over de vallei, dan door het groene fietspad richting St.Gengoux. Afwisselend door het bos, over een oud spoorviaduct, langs oude spoorhuisjes, door de wijnvelden en door een middeleeuwse stad terug. Waar vind je binnen enkele kilometers afstand zoveel afwisseling? We hebben van deze vakantie genoten en komen graag nog eens terug.

25 juli-1 augustus 2015   Fam. R.  V.-H.   Vlaardingen
... Noodgedwongen door autopech hebben we de eerste dagen voornamelijk in en om maison Fleury gebivakkeerd. Maar dit was zeker geen straf! Genoten van alles; de mooie détails. Bedankt voor de genoten gastvrijheid. We zouden graag een keer terugkomen.

7-14 juni 2014   A. en K. P.   Dordrecht

Niet alleen de voortdurend schijnende zon heeft ons verwarmd, maar ook jullie heerlijke huis. Wij hebben volop genoten van alles.
Lekker gegeten en gedronken, een kilo zwaarder, maar in ons hoofd een kilo lichter, trekken we morgen verder door Frankrijk.

14-28 juni 2014    J. en C. Hos    Argentat-sur-Dordogne(Fr.)
...Chateau Cormatin is bijna een must; wij boffen met onze gids, die een van de drie eigenaren bleek te zijn. Hij vertelde vol passie en met humor.
En last but not least (in goed frans): in dit aardige avondvullende gastenboek is al zoveel in allerlei superlarieven over dit heerlijke verblijf geschreven dat wij er alleen nog maar aan kunnen toevoegen: 'Partir c'est mourir un peu'We komen graag terug.
 
7-14 september 2013   F. en W. W.   Rotterdam
... en hadden we gelijk het idee: dit is het! En we zijn daarin niet teleurgesteld. Bij aankomst waren we verrast door de ruimte en de gezellige, comfortabele inrichting, die onze verwachtingen overtrof.
Wanneer we horen dat mensen in Bourgondië een vakantiehuis zoeken, zullen we dat van jullie met enthousiasme aanbevelen.

8-22 juni 2013
  F. en M. v.d.L.-P. Boxtel       
Welke superlatieven moeten wij nog gebruiken om aan te geven hoe welkom wij ons voelden in dit gezellige huis - na 700 km. racen over de autobaan. Zo smaakvol, zo ruim en zo compleet! Het verzamelen lijkt hier tot kunst verheven. En de heerlijke tuin, op elk moment van de dag zon of schaduw naar believen ...

1-8 sept. 2012    K. en M. T.-N.   Liessel

Zoeken op internet naar een huisje mondde uit in het vinden van dit "thuisje".
... Genoten van de verrassende muziek-collectie en van de fraaie omgeving.
We komen heel graag nog eens terug.  

11-25 aug. 2012    A.K.   Gorssel
Met een spetterend vuurwerk in de vorm van een ongelooflijk prachtig onweer, dat vele uren duurde, werd het einde van twee prachtige weken in Fleury ingeluid. Twee weken die we niet gauw zullen vergeten in dit mooie, gezellige en comfortabele huis.
... ... De hoogmis in ons geliefde Taizé bijgewoond. Nog steeds ontroerend met al die jonge mensen, en natuurlijk ook Cluny, Tournus en Chalon sur Saone weer eens bezocht. Wat is er veel gerestaureerd en in de stijl van de mooie streek.  Prachtig!
Dank je wel Simon en Marijke, dat we dit konden doen vanuit jullie heerlijke (t)huis!
              
25 juni 2011    P.E.   Heerenveen
...Twee weken zijn omgevlogen. Veel gewandeld, gefietst o.a. naar Taizé, en de langste fietstunnel van Europa, waar we op de terugweg verrast werden door een hevige storm en onweersbui (omgewaaide bomen op 't fietspad) ook een aparte ervaring... Op de fiets naar Chateau Cormatin: geweldig. Bezoek aan Tournus : prachtige stad met Hotel Dieu en Musée Creuze.
Brocantes en vide greniers gedaan: leuke oogst!!

En wat hebben we genoten van jullie heerlijke tuin met maar liefst 4 zitjes voor elk zonnig moment van de dag.  En die momenten hebben we gehad: 2 weken prachtig weer!!  Wat smaakt de wijn dan heerlijk ...   

6 mei 2011   T.van der B.   Lochem
Voila, c'est fini, nous sommes tristes...
De plattegrond is duidelijk. Dat zijn grote platanen, die rondjes, dan de hoek om, en dan rechts, en dan zie je het huisje Fleury!
Wat een heerlijke plek! Alles sfeervol ingericht, zoveel kamers, elk met een aparte uitstraling. De televisiekamer, een sofa om in te verdrinken, romantische verlichting, ons Franse Walhalla! ...
Een week is te kort, dat weten we al na een dag. ... Prachtige week hier in ons klein paradijsje! Ooit komen we hier terug. Bedankt!  

28 mei 2010    W. en H. T.-H.   Alphen aan de Rijn
Tot dit jaar alleen bijna door deze streek Bourgogne 'geraasd', ..., en nu dus een week in St. Gengoux le National, maar vooral in 'Le Fleury' als... 'thuisbasis' want zo voelde het meteen. Wat een compleet en comfortabel huis!! En wat fijn: alles waar een mens zo behoefte aan kan hebben 'pour vivre' om de hoek, maar toch de rust in de tuin en in het huis en 'het dorp'... ...Kortom: een heerlijk Bourgondisch gevoel hebben we beleefd.

15-22 mei 2010    G. en A. K.   Waalre
We hebben hier een prima week beleefd. Gezellig huis met alles d'r op en d'r an. Ook Nederlandse zenders, een beetje thuis als je 's avonds nog niet buiten kunt zitten. Vanavond wel buiten gezeten bij Jouvence. Lekker op het terras, prima eten. We hebben veel gefietst en gewandeld met de honden.
Supermooie omgeving: heel afwisselend met de witte koeien, kalfjes en de stier natuurlijk. Kwakende kikkers, geiten, boterbloemen, hele weides vol, schitterend gezicht.
Het weer is ook meegevallen: steeds droog, geregeld de zon, dus dat maakt het allemaal leuker, zeker na die akelige weken in Nederland. De taartjes zijn ook aan te bevelen, die zijn heerlijk. Maar goed dat we de nodige kilometers hebben gemaakt, voor de lijn natuurlijk.     Marijke, Simon, bedankt voor dit fijne verblijf.

4-11 juli 2009    M. en K. D.   Maasland
Verrast, méér dan verrast waren we, toen we na een vermoeiende reis de deur openden van maison Fleury. En nu na een week kunnen we oprecht zeggen: 'alles is op de goede plek gevallen'!
We hebben gewandeld, gefietst en genoten van de omgeving. Cormatin met de aardige Portugese ober, Taizé en de ontmoeting met zoveel jongeren en wederom een Portugees, ditmaal een broeder van Taizé. De vieringen aldaar, heel indrukwekkend. Malay, met het oude kerkje, wat een mooie akoestiek, we hebben er samen gezongen.
Chapaize, de kerk met daartegenover een fijn terras en heerlijke koffie. De artistieke Kristoffel die ons een schilderij heeft verkocht waar de Fransen niet van houden, 'abstract'. De oude stad Buxy. ... ...Maar het fijnste was steeds het 'thuiskomen' hier in Fleury, eten in de avondzon en uitrusten in een goed bed... We kunnen het iedereen aanraden. De rust en de stilte, de kerkklok en de bakker, we zullen het missen.        Bedankt ook en een hartelijke groet.

26 juni 2009    J.R. en A.v.H.   Amersfoort
Wij waren hier drie weken en hebben met volle teugen genoten, heel in het bijzonder van dat verrukkelijke terrasje in Chapaize...! Al blijft St.Gengoux telkens weer voor (aangename) verrassingen zorgen.
Tot de volgende keer!

2nd Oct. 2008    A.S. en J.   Den Haag

Dear Simon and Marijke, We can only asume the amount of hard labour and vision produced by both of you to achieve your 'Fleury'. We as many others before us have found the "Tranquility" one so often loses in the rough and tumble of a large city. France is huge and has so much to offer - but doubt we will ever lose our enthusiasm for it. Yet being a proud Scot we are almost in league - not cuisine of course - but a sip of a good malt does sometimes compare with a soft 'Bourgogne' !!!
Enjoy every moment of your Fleury. And God Bless.

26 april 2008    Fam. de J/C.W.   Hoboken (Be)

Lieve verhuurders van Fleury,
Vandaag schijnt de zon, de derde dag op rij. In ons hart verwarmt ze de deugd die we beleefden aan het comfort van Fleury, de uitnodiging van de prachtige tuin. Het is 30 jaar geleden dat ik in Bourgogne was, vandaag zeg ik dat het niet nog eens zolang zal duren om hier te vertoeven, te wandelen, te bezinnen, te zijn. Fleury maakt het voor ons mogelijk om de ervaring van Taizé te combineren met genieten, aangenaam de warmte die jullie huis biedt in ons op te nemen.
Dank jullie wel voor alles en bij leven en welzijn komen we terug.

2 augustus 2007    Fam. S.   Alkmaar

Lieve mensen,
Ook voor ons is dit huis een warm thuis. Zeer comfortabel en met zeer veel smaak ingericht. In één woord heerlijk. We hebben dan ook 3 geweldige weken gehad - omgevlogen. ... ... Een dagje Touroparc onder Macon is echt spectaculair. We hebben gezien hoe de nijlpaarden hun tanden gepoetst werden; een klein optreden met het voeren van zeeleeuwen, en de olifanten zijn buitengewoon nieuwsgierig. We hebben ook wat spannende momenten gehad hier. De eerste week hadden we een bidsprinkhaan van 7 ŕ 8 cm. in de slaapkamer. Juist op het moment dat onze zoon van 5 een keertje in ons bed mocht slapen. U begrijpt dat 'pappa' heldendaden heeft moeten verrichten. ... ... Genoeg beleefd dus in drie weken, die we met gemak gevuld hebben met vele leuke uitstapjes. Er is meer dan genoeg te doen hier. Nog heel veel plezier met uw mooie huis in Frankrijk en heel graag tot een volgende keer.

20 april 2007    E.H.   Rotterdam

Ella vond het huis op internet. We wilden graag een plek niet ver van Taizé. Het leek erg mooi, maar ja - we hadden verleden jaar ook een huis - in Tsjechië - gehuurd, dat viel niet mee. Maar dit, het huis, de omgeving en ook het weer, het was in een woord GEWELDIG. We hebben het heel fijn gehad.
We hopen nog dikwijls hier te logeren als we naar Taizé gaan.

Begin nov. 2006    J. d.W.   Goes

Lieve gastvrouw en -heer,
Heerlijk was het , om in dit fantastische huis te mogen genieten - ook van de omgeving: de geuren tijdens de buxuspad-wandeling, de vieringen in Taizé ("Bonum est confidere in Dominum"!), de simpele sauna in Charnay les Macon, de vurrukkulukke maaltijd daar in een calorie-bewust restaurantje, etc. etc. Zelfs "Boer zoekt vrouw" kunnen zien dank zij de satelliet! Dank voor de leuke vlinderpennen!
We komen graag nog eens terug - wellicht in voorjaar 2008?
"Vrede en alle goeds"!

02-06-06    T. en A. W.-B.   Houten

Morgen is het voorbij. Fijn ook om naar huis te gaan, maar onze week hier was geweldig! Het huis is 'af '. Gelukkig hadden we ook een paar koude dagen en konden we genieten van de kachel. Het leek wel thuis.
We hopen nog eens terug te komen                                                                  

21-10-05    E.L.   Den Haag

Een prachtige week achter de rug avec le beau temps, en dat in oktober! Gezellig plaatsje, fijn huis, kortom alle ingrediënten voor een geslaagd weekje weg.

3-10 sept. 2005    Y. de B.   Koog aan de Zaan

Wat een prachtig huis, zo licht, zo mooi ingericht en zo compleet (fantastisch al die gebruiksaanwijzingen), ons huis in Koog aan de Zaan is er (bijna) niets bij. Het overdekte terras is heerlijk, met zon en met regen ( 1 dagje, voor de rest prachtig weer). Geweldig stadje, alle winkels op loopafstand. Foppe, onze labrador, vond het ook prachtig. We hadden al snel wat routes vlakbij die we met hem wandelden. Omgeving is wonderschoon, Autun en Cluny leuke plaatsjes. ... ...Het was heerlijk! (de bakker zal ons missen)


klik op een foto om te vergroten